SOTHYS

DE LEGENDE

Sothys is de Griekse naam die de oude Egyptenaren gaven aan een zeer heldere ster. Ze straalde zo fel in de ogen van de inwoners van Faraoland, dat ze aangezien werd als een superjuweel. De mens was helemaal in de ban van haar uitstraling en schoonheid.

Op een hemelse nacht ontmoette Saturnus de jonge ster Sothys. Haar verschijning deed de schoonheid van Venus verbleken. 
Hun ontmoeting sloeg in als een weerlicht en een brandende passie maakte zich meester van het hart van Saturnus en stuurde het regelmatige levensritme van de sterren danig in de war.

Venus, die niet kon dulden dat haar schoonheid niet meer vanzelfsprekend was, nam wraak en liet Sothys wegglijden in de nacht: ze verdween en werd verjaagd uit de hemel. Saturnus huilde veertig dagen en veertig nachten om haar. Zijn tranen bevloeiden de aarde. 

Eeuwenlang vertoefde Sothys in de schaduw van de wereld … tot op een dag … Sothys opnieuw te voorschijn kwam en haar geheim wereldkundig maakte: ze zou zich inzetten voor de vrouw, om haar schoonheid en geluk in stand te houden. 
Als eerbetoon werd ze door de mensen verheven tot godin.

SOTHYS

Sothys, een wereld van sensualiteit en emotie die getuigt van een verregaand raffinement, een mythische naam die symbool staat voor uitmuntendheid en prestige in schoonheidsinstituten en spa’s in de vier windstreken. 

Al bijna 75 jaar eenzelfde passie voor perfectie, eenzelfde zoektocht naar de globale schoonheid die vrouwen en mannen kunnen betrachten via welzijn en efficiëntie. “La Maison Sothys”, een ultragespecialiseerde signatuur, onderscheidt zich sinds de oprichting van het huis door een buitengewone inzet in onderzoek en innovatie, en profileert zich als een erkende houder van een avant-gardistische esthetische expertise. Ze ligt aan de grondslag van de Digi-Esthétique®, een exclusieve modelleringsmethode die, in combinatie met de fundamentele inbreng van de estheticiennes, het schoonheidsinstituut weet op te tillen naar het niveau van een onvergetelijke zintuiglijke beleving.

DE NATUUR

In harmonie met de natuur, Les Jardins Sothys™ test, in een beschermde omgeving, een natuurlijk laboratorium waar alles in het teken staat van de verkenning van de plantenwereld en van de buitengewone actieve stoffen die deze flora rijk is.

Deze uitzonderlijke plantentuin ligt in Auriac, in de Corrèze, de bakermat van de familie Mas. Hij is uitgegroeid tot de belangrijkste inspiratiebron voor de research van Sothys. Vanuit deze opmerkelijke plek, waar schoonheid wordt ontwikkeld als een levenskunst, wordt er in deze pool voor doorgedreven onderzoek gezocht naar de unieke en natuurlijke stoffen die eigen zijn aan Sothys, Les Jardins Sothys™ zijn een krachtig symbool dat belichaamt in welke mate het merk respect heeft voor de Natuur en voor de natuurlijke weldaden van planten. Het is ook een manier om te onderstrepen hoe nauw de onderneming betrokken is bij het streven naar een duurzame ontwikkeling.
Die inzet kreeg een concrete invulling toen Sothys zich aansloot bij het handvest Ecoverpakking, door te gaan nadenken in de richting van Ecoconceptie en dankzij de ISO 14001 certificering sinds augustus 2010.

INNOVATIE

Een uniek wetenschappelijk dogma dat is onderbouwd door efficiëntie, veiligheid, natuurlijkheid en plezier, en een innovatief vermogen op het toppunt van de recentste cosmetische doorbraken. 

De geavanceerde research van Sothys vormt de pijler van de wetenschappelijke innovaties van het merk. Ze streeft ernaar nieuwe actieve stoffen te isoleren en te valideren die kunnen worden opgenomen in de volkomen exclusieve galenische formules. 

In deze essentiële zoektocht naar efficiëntie en zintuiglijkheid, wordt de expertise van Sothys nog aangescherpt door bevoorrechte uitwisselingen met de universitaire wereld en door de kennis en kunde van een panel experts in sensoriële analyse, helemaal exclusief voor het merk.

KWALITEIT

De fabricage van de producten van Sothys is onderworpen aan de meest strikte kwaliteitseisen in de wereld van de cosmetica.

De producten :
– Beantwoorden aan de meest veeleisende internationale normen.
– Bevatten in de formules een minimum aan bewaarstoffen voor een maximale tolerantie en veiligheid: de onschadelijkheid van alle producten van Sothys is wetenschappelijk bewezen onder toezicht van onafhankelijke toxicologische experts.
– Komen tot stand in een gecontroleerde atmosfeer en in overeenstemming met de Franse BPF-normen (Bonne Pratique de Fabrication), OHSAS 18001 en ISO 9001.
– Zijn volkomen traceerbaar, van bij het ontwerp tot het moment dat ze in de handel worden gebracht, onder meer via een ethisch comité voor cosmetovigilantie.